Mednarodna revija starodobnikov, izdelanih pred letom 1940

Društvo starodobnih vozil Kamnik (DSV) je od 23. maja do 25. maja 2014 organiziralo že 5. mednarodno revijo starodobnikov »A«, to je vozil, ki so bila izdelana pred letom 1940.

Organizatorji so se odločili, da starodobne lepotce predstavijo na ogled čim širši javnosti. Tako sta se koloni motoristov in avtomobilov starodobnikov letos predstavili na ogled v občinah Kamnik, Cerklje, Kranj in Šenčur.

V občino Šenčur so se starodobniki pripeljali v nedeljo, 25. maja 2014 dopoldne. Parkirni prostor ob športnem parku je bil skoraj premajhen za veliko število vozil in ogleda željnih občanov. Voznike starodobnikov, njihove spremljevalce, organizatorje in občane je v imenu Občine Šenčur pozdravil podžupan Ciril Kozjek in predsednica AMD Šenčur Slavka Weisseisen.

Domače Avto moto društvo je ob tej priložnosti poskrbelo za varnost prometa in parkiranja, vključno z varovanjem starodobnikov. Ob sponzorstvu občine in veliki pomoči Turističnega društva ter Folklorne skupine Šenčur smo za voznike, njihove spremljevalce ter organizatorje pripravili krajši kulturni program, v katerem sta nastopila folklorna skupina in Jurjevi godci. Sledila je pogostitev, ki je značilna za naš kraj (krompirjevo deželo), t.j. kisli krompir s kranjsko klobaso. Po skoraj dve urnem postanku so starodobniki ob spremstvu motoristov, med katerimi sta bila tudi naša člana Andrej Pirnar in Andrej Repnik, zapustili občino Šenčur in se odpeljali proti sosednji občini Cerklje.

Fotogalerija: